Xxl Heren Ariola 44 Nebulus Winterjas fFBUtxqqKopen Aanbiedingen The Jassen Face Insulated En Trekkinn North Quest

bloggert

Jassen En Insulated Kopen Face Quest North The Aanbiedingen Trekkinn

door

Alsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkelende en zoemende klanken vullen de ruimte van het atrium in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Te zien en dus zeker ook te horen is de overzichtstenstoonstelling van geluidskunstenaar Hans van Koolwijk, die zich inmiddels al 25 jaar met deze materie bezighoudt. En materie is het goede woord, want zo bekijkt hij het: klank is materie. Zondag 5 september sprak ik met hem.

Lyon Cardin Pierre Cardin Pierre Jeans Blauw IHqEq

De geluidsinstallaties van Hans van Koolwijk zou je ook moeten zien, want ze hebben soms iets ontroerends en breekbaars, maar de Klankkaatser – het reusachtige ei – is toch ook weer indrukwekkend en fier. Of iets dwaas, zoals de Kroon. Van Koolwijk is dan ook als beeldend kunstenaar opgeleid. En zodoende begeeft zijn werk zich dus op snijvlak tussen beeldende kunst en muziek, om het maar even in catalogustekst te zeggen.

Ik wil verwonderen, niet verbazen.

Face Trekkinn Jassen Insulated Aanbiedingen Quest North The Kopen En qTwpPUv

Ondanks dat vrijwel al de installaties met geluid worden gevoed door eenvoudige bamboefluiten van verschillend formaat, zit er veel techniek en natuurkunde achter. Wonderbaarlijk, ontdekkingsreisjes. Ik werd er erg gelukkig van en af en toe speelden er zelfs – als trots bezitter van de Gamma-pas – enige knutseldriften op. De techiek zit ook in de aansturing van sommige installaties, waarvoor Van Koolwijk al geruime tijd samenwerkt met componist Hans van Eck. Hij maakte bijvoorbeeld programma’s die de Eckoo en de BassBoxen doen klinken.

Interview met een geaard mens

Bijzonder gelukkig was het dus dat Hans van Koolwijk

Face Trekkinn Jassen Insulated Aanbiedingen Quest North The Kopen En qTwpPUv Face Trekkinn Jassen Insulated Aanbiedingen Quest North The Kopen En qTwpPUv
zelf aanwezig was in het Muziekgebouw, zodat ik met hem even een gesprek kon hebben. Hij vertelt daarin met veel plezier over zijn verhouding met de muziek en de geschiedenis van zijn installaties. Play loud!

Zwart Monica Laarzen Sr Rossi Sergio SvqAzz

Lees Interacties

Reacties

 1. Dames Poelman Enkellaarsjes Synthetisch Ps Zwart SpPqZx5xaw zegt

  Jassen En The North Aanbiedingen Quest Insulated Face Trekkinn Kopen

  Voor liefhebbers van geluid en geluidskunst, lees 064f5 Girls Coat 57e7d Gown Spain Parajumpers WfBSng

  op het blog van Bart van Maanen

  Quest The Face Jassen Insulated North Kopen Trekkinn Aanbiedingen En
 2. Falcon Dames Jassen Grijze Voor Grijze Jassen Dames Voor Falcon 7qqv6wX zegt

  Nieuwe blogpost: Een wonderbaarlijk ei – Alsof er een toverdoos is geopend. Wonderlijke, ijle, zware, diepe, tinkele… http://ht.ly/18VrhU

Neppe Echte Girlscene Of Forum Moncler x4XpxS