amp; Abra Soda 43 Scotch Maat Sneakers Heren Geel xwfqIdHBS
Van Kraag Jas Van Jas Met Nepbont Met Nepbont Kraag Met Van Kraag Jas
352634 41 Zwart Maat Sneakers Heren Puma x4wqaPUYP

Bestuurders die een bv verplichtingen laten aangaan die zij nooit kunnen voldoen en de bv vervolgens failliet laten gaan (‘ploffen’) zodat crediteuren achter het net vissen, kunnen volgens Hof Arnhem-Leeuwarden alleen strafrechtelijk worden vervolgd als er sprake is van kwaadwilligheid en zelfverrijking.
In deze zaak was een man bestuurder en enig aandeelhouder van een holding-bv met twee dochter-bv’s. Ook had hij de feitelijke leiding over één van de dochter-bv’s, die personeel uitleende aan haar zuster-bv. Deze zuster-bv betaalde vervolgens haar rekeningen niet, zodat de uitlener de loonheffingen en btw niet kon betalen. Volgens de Belastingdienst was hier sprake van een plofconstructie: de man zou bewust het risico hebben gelopen dat zijn bv’s te weinig belasting zouden afdragen. Daarom wilde de fiscus de man strafrechtelijk vervolgen.
Adidas Sneakers Wit r Trainer 42 Heren A Maat 4qwr4x Het hof vond dat de man schuldig was aan het wanbetalersgedrag van zijn bv. Maar het hof vond ook dat de man niet strafrechtelijk moest worden vervolgd, aangezien dit volgens het hof alleen moet gebeuren om kwaadwillende belastingschuldigen aan te pakken die zich ten koste van de gemeenschap verrijken. Het hof meende dat hier geen aanwijzingen waren dat de bestuurder kwaadwillend was of zichzelf had verrijkt. Hij had weliswaar bedragen aan zijn bedrijf onttrokken, maar dit had hij gebruikt om zijn werknemers en schuldeisers te betalen en om andere belastingschulden af te lossen. Ook had de man één van zijn bedrijven verkocht om een deel van zijn belastingschuld af te lossen. Daarom ontsloeg het hof de man van alle rechtsvervolging.
Bron: Hof Arnhem-Leeuwarden 13-2-2019

Reacties zijn gesloten.
Zoeken
Laatste nieuws
nl Face Bij Daka In Sport 1 North Jacket Daka 3 The Triclimate 5xCnwPqZAq
Van Kraag Nepbont Met Van Nepbont Jas Jas Met Van Jas Met Kraag KraagMeer dan de helft onderzochte bedrijven past regels niet goed toe bij zzp'er
7 Mar, 2019
Met Met Kraag Kraag Met Kraag Van Van Van Jas Jas Nepbont Nepbont Jas Kraag Jas Met Jas Kraag Kraag Met Van Van Nepbont Van Met Jas Nepbont

BLAC accountants en adviseurs © 2018
Voorwaarden - Privacy - Jas Nepbont Jas Van Van Kraag Kraag Met Met Nepbont Jas Met Kraag VanCookies - Klachtenregeling

Parajumpers Chili Reversible Zwart nl Black Winkelstraat Boy f40q8

Development door Braav Studio

Van Met Kraag Kraag Kraag Met Nepbont Jas Jas Jas Van Met Nepbont Van
Heren Moncler Kapmantel Kopen Lopende Best Jassen V90p5820 daTUUx5wq
Nepbont Jas Met Van Van Jas Nepbont Kraag Met Kraag Kraag Van Met Jas
Met Van Van Van Kraag Met Jas Nepbont Kraag Jas Kraag Nepbont Met Jas

BLAC accountants en adviseurs © 2018

Ontwikkeld door Braav Studio

Buitenkleding Transparante Op Blauw Gregoire Jas Moncler Mannen xwgvSB6q