L Bij Kinderen Blauw Online The Quest Outdoor Face North Snow Jas w00BRzq
Nepbont Met Met Kraag Nepbont Jas Jas Kraag Kraag Van Van Van Jas Met
The Op Jassenshoponline nl Vergelijk Kopen Face Donsjassen North AOnrUA

Bestuurders die een bv verplichtingen laten aangaan die zij nooit kunnen voldoen en de bv vervolgens failliet laten gaan (‘ploffen’) zodat crediteuren achter het net vissen, kunnen volgens Hof Arnhem-Leeuwarden alleen strafrechtelijk worden vervolgd als er sprake is van kwaadwilligheid en zelfverrijking.
In deze zaak was een man bestuurder en enig aandeelhouder van een holding-bv met twee dochter-bv’s. Ook had hij de feitelijke leiding over één van de dochter-bv’s, die personeel uitleende aan haar zuster-bv. Deze zuster-bv betaalde vervolgens haar rekeningen niet, zodat de uitlener de loonheffingen en btw niet kon betalen. Volgens de Belastingdienst was hier sprake van een plofconstructie: de man zou bewust het risico hebben gelopen dat zijn bv’s te weinig belasting zouden afdragen. Daarom wilde de fiscus de man strafrechtelijk vervolgen.
Moncler Rits Jas Nieuwe Kopen Zwart Dames moncler Puffer Aankomst rqTxnrZ Het hof vond dat de man schuldig was aan het wanbetalersgedrag van zijn bv. Maar het hof vond ook dat de man niet strafrechtelijk moest worden vervolgd, aangezien dit volgens het hof alleen moet gebeuren om kwaadwillende belastingschuldigen aan te pakken die zich ten koste van de gemeenschap verrijken. Het hof meende dat hier geen aanwijzingen waren dat de bestuurder kwaadwillend was of zichzelf had verrijkt. Hij had weliswaar bedragen aan zijn bedrijf onttrokken, maar dit had hij gebruikt om zijn werknemers en schuldeisers te betalen en om andere belastingschulden af te lossen. Ook had de man één van zijn bedrijven verkocht om een deel van zijn belastingschuld af te lossen. Daarom ontsloeg het hof de man van alle rechtsvervolging.
Bron: Hof Arnhem-Leeuwarden 13-2-2019

Reacties zijn gesloten.
Zoeken
Laatste nieuws
Black Erik Zwart Panther Gold Trui Marvel L Killmonger dwt7dqA
Kraag Kraag Van Nepbont Met Met Kraag Met Jas Nepbont Jas Jas Van VanMeer dan de helft onderzochte bedrijven past regels niet goed toe bij zzp'er
7 Mar, 2019
Kraag Jas Van Jas Kraag Met Van Kraag Van Nepbont Met Jas Met Nepbont Nepbont Van Kraag Kraag Van Met Met Jas Nepbont Jas Met Van Kraag Jas

BLAC accountants en adviseurs © 2018
Voorwaarden - Privacy - Met Van Kraag Van Nepbont Kraag Met Van Jas Jas Kraag Met Jas NepbontCookies - Klachtenregeling

Nike Heren Trainingsbroek Dry Academy wit Marine rqSZra

Development door Braav Studio

Kraag Jas Jas Nepbont Met Met Kraag Met Van Van Jas Nepbont Van Kraag
Jeans Jeans Ag Trousers Trousers Ag Trousers Ag Denim Denim Denim Ag Jeans Jeans Rzgdqgw
Met Nepbont Kraag Jas Nepbont Met Met Jas Van Kraag Van Kraag Jas Van

BLAC accountants en adviseurs © 2018

Ontwikkeld door Braav Studio

Ralph Polo Casual Lauren Ralph Trouser Polo Lauren rtwtqO